Clubul parintilor
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Subiecte atractive » Ajutor umanitar » Adoptia copilului (Ajuta o familie sa aiba un copil)
Adoptia copilului
almaData: Marţi, 26 Iun 12, 11:25 AM | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Moderatori
Mesaje: 27
Status: Offline
O parte din cupluri intimpnia problema de a avea un copil fie ca e vorba de infertilitate, fie incompabilitate si multi isi pun problema de unde sa fie copilul din strainatate, din famile buna, oare cat costa, tot felul de intrebari trec prin mintea lor. E bine de stiut si de apreciat ca au luat hotararea de a adopta un copil, bravo.
Ce trebuie sa stim:
Statut conjugal: Este mai usor pentru un cuplu casatorit sa adopte copil decat pentru o singura persoana. Unii parinti biologici simt ca doi parinti pot oferi copilului lor o situatie mult mai completa decat un singur parinte.
Lungimea casatoriei: O cerinta obisnuita pentru parintii adoptivi este ca ei sa fie casatoriti de cel putin trei ani.
Casatoriile anterioare: Cu cat casatoria prezenta este mai stabila si cuplul este de acord cu adoptia, casatoriile anterioare nu sunt problema.
Varsta parintilor adoptivi: Varsta legala pentru parintii adoptivi este intre 18 si 40 de ani. Unele agentii vor lua in considerare si cupluri mai in varsta.Exceptiile maxime de varsta pentru adoptiile internationale: varsta si maturitatea sunt considerate un avantaj in multe tari straine, acolo unde copiii sunt disponibili pentru adoptie.
Problemele de sanatate: Viitorii parinti trebuie sa fie sanatosi. Unele agentii vor impiedica adoptiile pe motiv de greutate, indiferent daca este vorba de obezitate sau sub greutatea normala. Decesele premature sunt asociate cu problemele de greutate si aceasta practica il protejeaza pe copil de a nu ramane a doua oara orfan.
Care sunt criteriile:
Criteriile Legale Obligatorii: Aceste cerinte legale si procedurale sunt stabilite de legile statului si a tarii in care are loc adoptia. Este vorba de locul unde parintii adoptivi au rezidenta. Unele state permit ca adoptiile sa fie facute in tribunale, de catre oameni care nu locuiesc in acel stat. Aceste cerinte de cele mai multe ori sunt neschimbate.
Criteriile Preferate de Agentii: Aceste cerinte sunt stabilite de fiecare agentie pentru adoptii, dincolo de standardele puse de stat. Ele variaza la fiecare agentie, in functie de grupul pentru adoptie pe care se concentreaza. Fiecare agentie isi stabileste criteriile in contextul circumstantelor speciale care pot fi modificate.
Criteriile Parintilor Biologici: Parintii biologici au libertatea sa stabileasca propriul criteriu de calificare bazat pe ceea ce ar vrea ei sa faca in situatia lor. Daca parintii adoptivi considera criteriul nerezonabil, au dreptul sa renunte la aceasta posibilitate de adoptie.
Criteriile Parintilor Adoptivi: Parintii adoptivi stabilesc acest criteriu. Acestea sunt motivele pentru care cuplul nu va face adoptia, cum ar fi: problemele de sanatate, varsta, considerentele financiare sau alte motive.
Care sunt optiunile financiare?
Adoptia unui copil poate fi foarte scumpa, iar costul variaza in functie de tipul adoptiei dorite. Cel mai iefin mod de a adopta un copil este de a-l adopta din centrul pentru adoptie al copiilor unde multe state subventioneaza amplasarea copiilor. Adoptia direct din familie sau prin agentie poate varia de la $8,000 la $30,000 in functie de varietatea cerintelor cum ar fi cheltuielile mamei biologice, cheltuielile medicale si hainele mamei in timpul sarcinii. Adoptiile internationale pot varia de la $7,000 la $30,000 sau mai mult, datorita pretului in crestere. Consulta un specialist in adoptie care sa te informeze cu privire la lista cu toate platile sau taxele.
 
Forum » Subiecte atractive » Ajutor umanitar » Adoptia copilului (Ajuta o familie sa aiba un copil)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: