Prajituri - Forum
Clubul parintilor
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » Subiecte atractive » Bucatarie » Prajituri
Prajituri
almaData: Sâmbătă, 11 Feb 12, 5:53 PM | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Moderatori
Mesaje: 27
Stare: Offline
Prajitura cu mere si biscuiti:
-18 mere
-1 kg de biscuiti(de preferat mai mari si mai lungi)
-1 plic de budinca de vanilie( eu am incercat si cu ciocolata si a iesit buna)
-nuca de cocos
- o cana de zahar
Razuiti merele prin razatoarea mare si adaugati cana de zahar, apoi puneti intr-o tava inalta un strat de biscuiti, facem budinca dupa indicatiile dupa plic si adaugati merele rase, apoi puneti peste biscuiti din tava,si mai adaugati inca un strat de biscuiti si inca unu de mere, pe deasupra se orneaza cu nuca de cocos lasati 1 zi la rece k sa se inmoaie biscuitele pofta buna:)
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:05 PM | Mesaj # 2
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Stare: Offline
Bomboanele din fructe uscate sunt foarte delicioase. Cu ele nu aveti de ce sa va mai temeti ca o sa va ingrasati.Ingrediente:stafide 100g, prune uscate fara samburi 100g, curmale 100g, smochine 100g, fulgi de ovaz 50g, cocos macinat 100g ,Instructiuni:Punem fructele uscate in apa cu esenta de rom. Dupa ce s-au inmuiat, le scurgem bine de apa si le dam prin blendar. Le amestecam cu fulgii de ovaz pana obtinem un aluat usor de modelat. Cu mainile umede formam in palme mici bilute si le tragem in cocos macinat. In loc de cocos putem folosi miez de nuca macinat sau cacao.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:07 PM | Mesaj # 3
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Stare: Offline
Prajitura de post cu nuca
Am mancat acum ceva vreme o prajitura cu nuci si ciocolata care semana mult cu aceasta pe care o propun aici. Nu este identica, dar in orice caz este foarte asemanatoare cu aceea.Ingrediente:250 g margarina, 120 g zahar pudra,1 lingura miere de albine,3 linguri seminte de mac, 270 ml apa minerala, 340 g faina, 120 g nuca macinata, 1 pachet praf de cop, t2 lingurite zahar vanilat, 100 g ciocolata amaruie sare Instructiuni:Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Mixam 200g margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine cremoasa. Adaugam macul, 60 g de nuca si mierea si amestecam pana se omogenizeaza. La final se incorporeaza faina alternand cu apa minerala. Punem continutul intr-o forma si il dam la copt, la foc potrivit, intr-un cuptor bine incins. Dupa 30 de minute o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pentru glazura amestecam la bain-marie ciocolata, restul de margarina(50g.), de nuca(60g.) si zaharul vanilat ramas (1 lingurita). Turnam ciocolata topita peste toata suprafata prajiturii. Putem adauga peste ea nuca macinata. Pofta buna.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:09 PM | Mesaj # 4
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Stare: Offline
Gutui coapte cu nuci si stafide este o reteta de toamna. Putem adauga alaturi de nuci si miere si gem. Cu sau fara gem este o bunatate pe care merita sa o facem toamna.Ingrediente:3 gutui mari, 100 gr stafide, 100 gr miez nuca, 2 linguri miere, 2 linguri margarina Instructiuni:Alegem trei gutui mari, le spalam, le taiem un capac si eliminam samburii si miezul tare. Miezul de nuca il lasam cateva minute la copt, apoi il pisam. Stafidele le lasam cateva minute la inmuiat. Dupa ce stafidele s-au inmuiat, le amestecam impreuna cu nucile, mierea de albine si margarina, pana se omogenizeaza. Umplem gutuile cu acest amestec si le punem peste o hartie de copt intr-o tava. Le acoperim cu o folie de aluminiu si le lasam la copt vreme de 30 de minute.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:11 PM | Mesaj # 5
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Stare: Offline
Biscuiti de casa
Dupa ce veti face biscuti in casa dupa aceasta reteta, veti renunta sa mai cumparati biscuiti din magazine. Biscuiti perfecti pentru ceai sau pur si simplu pentru o gustare. Reteta e foarte simpla.Ingrediente:6 linguri de faina integrala,4 linguri de fulgi de ovaz integra,l4 linguri de tarate,4 linguri de zahar brun,1 lingura de seminte de susan cateva nuci,1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de seminte de in, 1 lingura de seminte de floarea soarelui, 2 linguri de fructe confiate, 1 varf de sare. Instructiuni:Mixam nucile cu zaharul brun si cu jumatate din fulgii de ovaz. Punem compozitia intr-un vas si adaugam peste ea taratele, faina integrala, semintele de in, de susan si de floarea soarelui, fulgii de ovaz, sarea si 10 linguri de apa calda. Amestecam bine si apoi adaugam uleiul de masline. Amestecam din nou pana uleiul se incorporeaza in aluat. Adaugam nucile si fructele confiate taiate marunt. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul. Decupam aluatul cu formele dorite si punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 grade si ii coacem vreme de 10 minute.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:14 PM | Mesaj # 6
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Stare: Offline
Strudelul cu pere este un desert care se prepara foarte repede. Strudelul cu pere se poate servi atat cald, cat si complet rece, e la fel de savuros.Ingrediente:1 kg de pere, 200 g zahar,300 g nuca macinata,100 g stafide coaja de lamaie zahar vanilat (pentru umplutura); 400 g faina sare ,200 g margarina, 50 ml apa minerala (pentru aluat)Instructiuni:Cernem faina si adaugam margarina incalzita, apa minerala si sarea. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat usor de modelat. Atentie, aluatul nu trebuie sa fie deloc lipicios. Dupa ce am framantat aluatul, il lasam la rece. In acest timp, preparam umplutura. Curatam perele de coaja, indepartam semintele, iar pulpa perelor o taiem in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se calesc la foc mic. Dupa ce s-au strans, precum la dulceata, se dau la racit. Le amestecam cu nucile, stafidele si coaja de lamaie. Intindem aluatul intr-o foaie foarte subtire. O ungem cu ulei si adaugam umplutura. Se ruleaza, se pune pe hartie de copt si se baga in cuptor. Se coace in cuptorul preincins la 190 de grade, pana ce se rumeneste. Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:21 PM | Mesaj # 7
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Stare: Offline
Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii - o reteta simpla dar gustoasa, mostenita de la bunica mea. Sucul de rosii ofera un colorit aparte aluatului.Ingrediente:pentru aluat -10 linguri de ulei ,10 linguri de zahar,10 linguri suc de rosii,1 plic de amoniac stins cu otet, 500 g faina pentru compozitie - 5 mere zahar dupa gust, 1 lingurita scortisoara,1 lingurita ulei Instructiuni:Pregatirea aluatului: amestecam ingredinetele si framantam aluatul pana se incorporeaza toata faina. Aluatul obtinut se imparte in patru parti, se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc aproximativ 10 minute. Pregatirea compozitiei: Dam merele pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul, lingurita de ulei si scortisoara. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi. Prajitura se tine la rece, pana a doua zi, cand se inmoaie indeajuns si poate fi taiata. Pofta buna!
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:31 PM | Mesaj # 8
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Stare: Offline
Tarta de portocale
Ingrediente pentru aluat: 300 gr. faina, 1 lingurita de sare, 150 gr. margarina de la frigider, 80 ml apa rece, 1 pachet zahar vanilat, coaja de la jumatate de portocala.
Intr-un vas amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina taiata in mici bucatele si amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijloc si punem coaja rasa de la o jumatate de portocala si pachetul de zahar vanilat. Adaugam si apa si framantam aluatul. Il acoperim cu o foaie de celofan si il punem in frigider pentru 25 minute.
Ingredientele pentru umplutura: 200 gr. zahar, 250 ml suc de portocale, 3 portocale, 170 gr. migdale maruntite, 50 gr. margarina, 45 gr. gem de caise, 15 gr. faina.
Cat timp aluatul se odihneste in frigider, punem intr-un vas, pe foc, sucul de portocale si zaharul. Amestecam timp de zece minute, pana obtinem consistenta unui sirop. Apoi adaugam portocalele taiate in bucati. Maruntim migdalele la blender si le amestecam cu margarina si zaharul.
Gemul de portocale il incalzim si-l amestecam cu compozitia de mai sus. 
Aluatul il taiem si il punem in formele speciale de tarta. Peste compozitia de aluat adaugam umplutura si o introducem la copt in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade. Lasam tarta la copt, timp de 20 de minute. Pofta buna.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:32 PM | Mesaj # 9
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Stare: Offline
Banane prajite - un desert cu tenta asiatica. Se prepara usor si sunt foarte gustoase.Ingrediente:4 banane mari,100g faina de grau,1 lingura amidon,1 lingura zahar, 1 lingura nuca de cocos rasa,1/2 lingurita scortisoara,coaja de la o lamaie, 1 strop esenta rom, ulei de floarea soarelui un praf de sare,apa minerala130 ml apa50g zahar brunInstructiuni:Amestecam faina cu amidonul, zaharul, scortisoara, nuca de cocos, esenta de rom si praful de sare. Turnam apoi apa minerala, putin cate putin, pana obtinem un aluat, asemanator cu cel al clatitelor. Adaugam coaja de lamaie si il lasam sa odihneasca vreme de 10 minute. Decojim bananele si le taiem felii groase. Dam fiecare felie de banana prin aluat. Le prajim pe fiecare parte in ulei incins si le scoatem pe o hartie de bucatarie, ca sa absoarba surplusul de ulei. Intr-un vas pregatim un sos din 50g zahar brun si 130ml apa. Amestecam bine zaharul si apa si le lasam sa fiarba 6 minute, pana obtinem un sirop inchis la culoare si dens. Il adaugam fierbinte peste banane.
 
Forum » Subiecte atractive » Bucatarie » Prajituri
Pagina 1 din 11
Căutare: