Clubul parintilor
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » Subiecte atractive » Bucatarie » Retete de post (Retete de post. Afla cele mai bune retete de post. Cu ajutor)
Retete de post
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 3:50 PM | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Chiftele cu ciuperci
Ingrediente pentru chiftele cu ciuperci: 15 ciuperci mai mari; 2 felii de paine; 2 cepe; 4 catei de usturoi; 1 frunza dafin, oregano, 3 linguri faina, 3 linguri orez, piper, sare, cimbru, ulei Mod de preparare: Fierbem orezul in apa sarata vreme de 20 minute. Curatam ciupercile si le fierbem 10 minute impreuna cu cateva boabe de piper, sare, oregano si 1 frunza de dafin. Dupa ce le-am scurs de apa, le tocam marunt. Adaugam peste ele ceapa si usturoiul tocate, orezul si le pasam cu blenderul. Adaugam feliile de paine inmuiate in apa si stoarse, faina si condimentam dupa gust cu piper, sare si cimbru. Omogenizam compozitia, formam chiftelele, le dam prin faina si le prajim in ulei incins. Nu faceti chiftelele prea mari, pentru a nu ramane necoapte la mijloc. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe servetele absorbante pentru a elimina excesul de ulei. Se pot servi cu hrean.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 3:53 PM | Mesaj # 2
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Gulas de post - o reteta traditionala in care carnea este inlocuita cu succes de ciuperci. Gulasul de post este gata mult mai repede decat cel cu carne, in aproximativ 45 de minute.Ingrediente:1 kg ciuperci proaspete,4 cartofi,2 cepe,100 ml ule,i1 lingura boia dulce,1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina sare piper .Instructiuni:Pentru inceput taiem ciupercile in patru dupa care le punem la calit alaturi de ceapa taiata marunt si uleiul. Dupa ce aceastea si-au lasat suc propriu, adaugam faina si 2 cani cu apa. Intre timp taiem cartofii cubulete si ii adaugam peste continut. Adaugam corinadrul si boiaua. Este lasat la fiert pana cand se inmoaie cartofii si continutul se mai ingroasa. Adaugam sare si piper, dupa gust. Se poate servi cu mamaliguta. Pofta buna.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 3:54 PM | Mesaj # 3
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Tocana manastireasca - o reteta de post, usor de pregatit, asa cum este gatita in multe din asezamintele monahale din tara noastra.Ingrediente:4 dovlece, i3 cepe, 3-4 morcovi, 3-4 ardei, 4 rosii o legatura de marar o legatura de patrunjel verde ulei (pentru prajit )sare piper Instructiuni:Dovleceii cruzi sunt curati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite usor pana cand se rumenesc. Separat, sunt calite ceapa impreuna cu rondelele de morcov, feliile de ardei si de rosii. Se adauga apa si se lasa la fiert. Cand e gata, adaugam feliile de dovlecel. Tocam marar si patrunjel si presaram deasupra. Pofta buna!
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 3:55 PM | Mesaj # 4
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Supa de pastarnac se poate face fara niciun fel de bataie de cap. Datorita legumelor, supa este o sursa bogata de vitamine.Ingrediente:1 lingura ulei de masline, 1 conopida medie taiata in buchetele, 1 lingurita seminte de coriandru, 3 catei de usturoi feliati, 3 pastarnaci tocati, 1 bucata de ghimbir de 5 cm feliata, 2 cepe tocate, 1 lingura seminte de fenicul, 2 ardei iuti verzi curatati de seminte si tocati1/2 lingurita de turmeric, zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 l supa de legume, 1 mana de coriandru tocat Instructiuni:Intr-o tigaie prajim vreme de cateva minute condimentele, fara ulei, cu putina sare. Apoi le zdrobim intr-un mojar. Legumele sunt puse intr-o cratita cu ulei incins. Le acoperim si le lasam sa se inabuse timp de 15 minute. Adaugam usturoiul, ardeii iuti, ghimbirul si condimentele. Amestecam din cand in cand timp de cinci minute. Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie. Apoi turnam supa cat sa acopere legumele. O lasam sa fiarba 25-30 de minute, pana cand legumele devin foarte moi. Pasam supa cu un blender, adaugam coriandrul si putina zeama de lamaie. Se serveste cu crutoane.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 3:56 PM | Mesaj # 5
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Supa crema de rosii cu morcovi este o combinatie perfecta de gust. Este foarte usor de facut si hranitoare.Ingrediente:600 g morcovi1 ceapa mare1 cartof mare5 roșii1 l zeama de legume1 legatura de busuioc1 foaie de dafin2 linguri de ulei de maslineghimbirpiper si sareInstructiuni:Rosiile se pun in apa clocotita, apoi se decojesc si se toaca marunt. Cartoful, ceapa si morcovii le taiem in bucati mai mari. Le calim impreuna in putin ulei incins, timp de 5 minute. Se stinge cu supa de legume. Adaugam sare, piper, dafin si fierbem vreme de ½ ora. Punem intr-un blender legumele cu supa, fara foaia de dafin si pasam pana obtinem o pasta fina. Pasta se mai fierbe 5 minute impreuna cu rosiile decojite. Pentru o crema mai acrisoara recomandam sa se adauge zeama de lamaie dupa gust. Nu trebuie sa aruncam coaja de la lamaie, o putem folosi pentru garnisit. Adaugam frunzele proaspete de busuioc si 2 lingurite de ghimbir proaspat, tras prin razatoare si o servim cu felii de paine neagra prajita.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 3:57 PM | Mesaj # 6
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Cartofii copti cu mustar la cuptor este o reteta greceasca. Pot fi serviti si drept garnitura.Ingrediente:1 kg cartofi,5 catei usturoi,2 linguri mustar ulei piper sare Instructiuni:Mod de preparare: Curatam usturoiul, il pisam cu sare si il frecam cu ulei pana devine o pasta. Adaugam piperul, mustarul si amestecam pana se omogenizeaza. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Apoi ii amestecam cu pasta de mustar. Ii punem intr-un vas uns cu ulei si ii coacem intr-un cuptor preincalzit la 220 grade, vreme de 35 de minute.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 3:58 PM | Mesaj # 7
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Ciorba de fasole simpla, fara ciolan sau afumatura. Dar deosebit de savuroasa.Ingrediente:500 g fasole boabe ,o ceapa mare,un morcov mare,o telina mica,un pastarnac,o radacina patrunjel,cateva boabe de piper,un ardei gras rosu,o lingurita boia de ardei dulce,un praf de cimbru usca,tsare 4 linguri ulei,leustean Instructiuni:Pentru patru portii folosesc 500 g fasole cu bobul mic. O pun la inmuiat pentru cateva ore, pentru a scurta fierberea. Fierb fasolea schimband de trei ori apa. Nu adaug niciodata apa rece pentru procesul de fierbere. Fasolea trebuie sa fiarba la foc mic, timp indelungat ,cu vasul acoperit. Ca un secret, adaugati cateva boabe de piper la fiert. Punem radacinile taiate in felii mari si ceapa si lasam fasolea sa fiarba la foc mic impreuna cu ele vreme de 30 minute. Cand boabele incep sa se striveasca usor, punem ardeiul tocat si boiaua de ardei. Dupa 15 minute adaugam si morcovul. Spre sfarsitul fierberii adaugam cimbrul uscat, sare dupa gust si 4 linguri de ulei. O mai lasam cateva minute si adaugam leusteanul.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:13 PM | Mesaj # 8
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Tocana de legume cu orez se poate servi atat calda cat si rece. Nu lasati legumele sa se strice, incercati aceasta reteta sanatoasa.Ingrediente:6 ardei copti,2 cepe,4 rosii,5 linguri ulei,3 catei de usturoi,1 lingura bullion,100 ml suc de rosii,100 g orez,1 legatura patrunjel verde sare Instructiuni:Oparim rosiile, le curatam de pielita si le taiem marunt. Separat, punem orezul la fiert intr-o oala cu un praf de sare. Dupa ce s-a fiert, nu-l scurgem de apa, il lasam in apa in care a fiert, pana aproape de final, cu o farfurie deasupra. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa taiata marunt. Cand ceapa a devenit aurie adaugam putina apa, ardeii taiati cuburi, sucul de rosii si bulionul. Se inabusa vreme de 10 minute. Apoi adaugam orezul, rosiile, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, sare dupa gust. Le mai lasam pe foc cateva minute. Pofta buna.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:16 PM | Mesaj # 9
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Cartofi rasol cu sos de gogosari
Cartofii sunt o buna sursa de vitamine, minerale si nutrienti atat de necesari organismului. Asociati cu un sos de gogosari, acestia constituie o mancare gustoasa, dar si sanatoasa.Ingrediente:1kg de cartofi,4-5 gogosari,5 linguri de bulion sau pasta de tomate,3 linguri de otet,2 linguri de apa,3 linguri ulei,2-3 linguri de zahar sare piper (dupa gust)mustar boabe(dupa gust)un catel de usturoi(optional)boia dulce(optional)Instructiuni:Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu putina sare. Separat punem sa fiarba toate celelalte ingrediente cu exceptia gogosarilor. Gogosarii se spala se curata si se taie fideluta. Dupa ce a dat cateva clocote sosul se adauga gogosarii si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand. Cand sunt fierti cartofii, se scurg de apa si se aseaza pe farfurie, punand deasupra sosul de gogosari. Sosul se poate asocia si cu piureul de cartofi.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:19 PM | Mesaj # 10
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Crochete de cartofi - Spalam cartofii si ii fierbem in coaja, in apa cu sare. Ii lasam sa se raceasca, ii decojim si ii pasam. Adaugam sare, nucsoara, ghimbir, 3 linguri faina si amestecam compozitia.Ingrediente:500 g cartofi,3 linguri faina ghimbir nucsoara sare ulei 1 legatura mararInstructiuni:Spalam cartofii si ii fierbem in coaja, in apa cu sare. Ii lasam sa se raceasca, ii decojim si ii pasam. Adaugam sare, nucsoara, ghimbir, 3 linguri faina si amestecam compozitia. Luam cu mana umezita in apa din compozitie si formam crochete. Le tavalim prin pesmet si le prajim pe ambele parti. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins inainte de a pune crochetele de cartofi la prajit. Le scoatem pe un servet de hartie ca sa eliminam grasimea in surplus si presaram deasupra lor marar tocat marunt. Crochetele de cartofi pot fi servite atat calde, cat si reci.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:21 PM | Mesaj # 11
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Supa de mazare – o reteta la fel de buna si de hranitoare precum lintea. O supa simplu de facut si buna si a doua zi.Ingrediente:2 linguri ulei de masline extravirgin,1 ceapa mare,400 g mazare fiarta sucul de la o lamaie,1 cartof taiat cubulete1 lingura coriandru tocat sare si piper negruInstructiuni:Incingem uleiul intr-o oala si punem la calit ceapa tocata marunt. Dupa cateva minute adaugam cartoful taiat cubulete, coriandrul, piperul si putina apa. Dupa cinci minute adaugam mazarea si lasam supa sa dea in clocot. Dupa ce a dat in clocot , o mai lasam sa fiarba la foc mic inca cinci minute. Apoi punem supa in blender si o mixam pana obtinem o crema fina. Punem din nou supa crema la incalzit, la foc mic si adaugam sare dupa gust si sucul de lamaie.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:27 PM | Mesaj # 12
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Ghiveci de legume
Ingrediente pentru ghiveci de legume: 5 cartofi, 1 ceapa alba, 300 g fasole verde, 250 g mazare, 4 rosii, 150 g porumb, 4 catei de usturoi, un morcov, 1 ardei gras rosu, 1 legatura de ceapa verde, pasta de rosii, ulei, busuioc uscat, cimbru, sare, piper, crutoane.

Mod de preparare: Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in cubulete. Rosiile se oparesc 2 minute si se curata de coaja. Se taie cubulete si se pun intr-un castron. Intr-o cratita se incinge ulei, se adauga morcovul ras, legumele tocate si se calesc pana cand devin moi. Se adauga fasolea verde taiata in bucati mici, usturoiul, mazarea si rosiile. Se toarna doua cani de apa in care s-a dizolvat o lingura de pasta de rosii, sare, cimbru, busuioc uscat, piper si se lasa la fiert. Cartofii se curata separat, se fierb si se taie cuburi. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga boabele de porumb, cartofii, verdeata si se mai fierbe zece minute. Se serveste cu crutoane.
 
alma3000Data: Marţi, 13 Aug 13, 4:28 PM | Mesaj # 13
Sergent
Grup: Administratori
Mesaje: 34
Status: Offline
Ciorba de varza
-ingrediente pentru ciorba de varza: 1 varza medie, 3 morcovi, 3 ardei, 1 telina mare, 3 rosii, piper, sare, 1 legatura marar, 1 ceapa
Mod de preparare: Taiem varza fideluta si o spalam bine. Morcovul si telina le dam pe razatoare. Ardeii ii taiem fasii, iar rosiile sunt oparite si curatate de pielita.
Adaugam legumele intr-o oala la fiert si le condimentam cu sare si piper dupa gust. Dupa ce s-au fiert, adaugam mararul tocat marunt
 
Forum » Subiecte atractive » Bucatarie » Retete de post (Retete de post. Afla cele mai bune retete de post. Cu ajutor)
Pagina 1 din 11
Căutare: